TIJESTO:Samljeti 25 dkg petit keksa i 5 dkg badema.5 dkg maslaca otopiti i dodati 2 zlice ekstrakta od
vanilije.umjesiti i po rubovima uzdignuti tijesto.Peci 5 min.na 200° C.
FIL 1: 4 bijele cokolade po 25 dkg,Otopiti od toga 3,5 cokoladfe i 125 ml.slatkog vrhnja,ostaviti da se
ohladi.Umutiti u cokoladu i vrhnje 5 dkg secera u prahu,dodati par kapi ekstrakta,70 dkg kravljeg
sira i dodavati 4 jaja,jedno po jedno.Izliti u kalup,smanjiti temp.na 150°i tako peci 45-55 min.
FIL2:3 vrhnja DUKAT,5 dkg secera,2 zlice ekstrakta,izmiksati i dodati u kalup 5 min.da se pece.
Kada je torta gotova ostaviti je u stednjaku poluotvorenom 1h.Posuti gore nasjeckanu cokoladu.
Nema komentara:
Objavi komentar